SEM 2018 dag 1

Hallo allemaal! Hierbij het verslag van onze busreis en de eerste dag tijdens de Shell Eco-Marathon.

 

Voordat we naar Londen vertrokken hebben we op maandag met z'n allen het busje ingeladen. De auto, de campingspullen en alle gereedschappen die we nodig hadden zaten er in aan het eind van de middag en toen kon iedereen naar huis om de laatste spullen in te pakken, want om negen uur 's avonds moesten we de bus in Amsterdam in.  

 

Vol goede moed stapten we de bus in en de sfeer zat er goed in. Er werd voetbal gekeken in de bus, de eerste flauwe grappen waren al gemaakt en de zakken snoep van Jip kwamen tevoorschijn. We probeerden al een beetje in slaap te sukkelen, toen de eerste tegenslag kwam; de leraren die het busje met de spullen naar Londen zouden brengen, hadden de boot gemist. Meteen werden er naar oplossingen gezocht, maar de enige optie was dat de boot op de dag erna werd gepakt. Wouter en Marc gingen verslagen terug naar huis om het de dag erna opnieuw te proberen. De overige teamleden zaten daarentegen in de bus naar Londen en moesten nu een plan bedenken voor de volgende dag. Het originele plan was om in de ochtend te ontbijten in Londen en vervolgens naar het park van de Shell Eco-Marathon te gaan waar we het busje konden uitladen, de paddock inruimen en aan de slag konden. De paddock is onze garage waar we aan de auto kunnen werken tijdens de hele week. Dit plan liep helaas in de soep. Eenmaal aangekomen in hartje Londen na een lange busreis met weinig slaap hebben we ontbeten. Pannenkoeken, bacon, milkshakes, gebakken eieren en noem maar op. Na dit gezonde ontbijt moesten we toch maar eens naar de Shell Eco-Marathon om ons te registreren en aan Shell uit te leggen dat het toch allemaal iets anders loopt dan verwacht. 

 

Omdat we geen auto hadden om aan te werken en geen tenten op konden zetten, moesten we maar eens iets anders gaan doen. Gelukkig zitten we de hele week in Londen met stralend weer vlakbij een groot winkelcentrum en bij een mooi park. De koffers hadden we in onze (helaas lege) paddock gelegd. Even lunchen in het park en tot rust komen van de busreis. Tijdens de middag was er genoeg tijd om toch even dat enorme winkelcentrum te verkennen. De meiden waren er weer in geslaagd om de Victoria's Secret leeg te kopen, terwijl de mannen voor de buis voetbal aan het kijken waren. 

 

Het was inmiddels weer tijd om te eten, maar de kookstelletjes waren er niet. Er was een hele goede oplossing bedacht, namelijk eten bij het restaurant van Jamie Oliver. De pasta's, bruschetta en burger smaakten allemaal heerlijk. We hadden ook weer goed nieuws over de spullen, want die kwamen bijna aan. Eindelijk gingen we dan naar de camping en konden we nog even Engeland zien.

 

Marc en Wouter, die het busje bestuurden, werden hartelijk ontvangen en het uitladen kon beginnen. Op het moment dat alle spullen op de juiste plek lagen, moesten we de tenten gaan opzetten. Iedereen was al moe, het was inmiddels al half twaalf, dus dit was de perfecte taak voor teambuilding. Het was een opgave, maar na anderhalf uur strijden in het donker en hebben we met behulp van onze zaklampjes de tenten opgezet. Iedereen moest de volgende dag om zes uur opstaan, aangezien we al een dag kwijt waren dus er is werk aan de winkel!

 

Morgen komt er weer een nieuw verslag van de tweede dag (woensdag) op de site. Hieronder nog wat sfeerbeelden van de eerste dag:

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0