SEM 2018 dag 3

Bonjour beste lezers! Vandaag was weer een lange dag. Het is inmiddels al woensdag en de derde dag in Londen is aangebroken.

 

De wekkers gingen net als gisteren vroeg. Beter gezegd, nog iets vroeger dan gisteren. De jongens van elektro moesten de bus pakken om zes uur 's ochtends om nog het een en ander te repareren, zoals die geweldige mosfets.. Ook moesten de drivers en team manager naar de briefing in de vroege ochtend. Ondertussen druppelde de paddock vol met de andere teamleden. De laatste puntjes werden nog op de i gezet en het eindresultaat van de kap was geweldig. Toen konden we de Technical en Safety inspection afmaken. De tests gingen super en op die manier hebben we vandaag onze eerste mijlpaal bereikt. Als laatste nog de stickers erop die toestemming geven voor het betreden van de track. 

 

Na de inspectie brachten we de auto terug naar de werkplaats. De laatste test voor de auto hadden we volgens Shell gehaald, maar in werkelijk moesten we nog iets kleins veranderen. Daarom werd de motor getest in de paddock. Tot onze grote schrik deed hij het alleen niet. Wat bleek, de connectie van de motor naar het circuit was kapot gegaan. Er was immers nog niet genoeg stuk gegaan... Meteen werd alles uit de kast gehaald, letterlijk en figuurlijk, om het probleem op te lossen. Zelfs andere teams kwamen ons helpen en een kwam zelfs met een hele nieuwe motor aanzetten die we mochten gebruiken. Het zag er naar uit weer een lange dag te worden. Onze techniek en elektro genieën wisten echter toch op een magische wijze het probleem te tackelen. In TeamSGH kom je met logica van A naar B, maar met fantasie overal. Uiteindelijk is het op bijzondere wijze gelukt om de motor weer aan de praat te krijgen met behulp van een hele hoop hot glue en tie wraps. Nu konden we ons toch nog klaar gaan maken op het testrijden. 

 

Ondertussen kwam een van onze sponsors, EVconsult, een bezoekje brengen. Ze kwamen helemaal uit Nederland om onze auto en paddock te bezichtigen. Daar hebben we hen alles laten zien en uitgelegd hoe het allemaal werkt. EVconsult had ook een aantal gasten meegenomen om hun ook te laten zien waar wij mee bezig zijn. Nog snel een ijsje eten en dan zouden ze allemaal komen. Er was een grote opkomst. Zo was er ook een topman van Jaguar die een grote rol heeft gespeeld bij de nieuwste auto van Jaguar. Ze waren zeer onder de indruk. Na een groepsfoto met EVconsult gingen ze weer naar huis want ze hadden een volle agenda. Ook Bas was vertrokken richting Nederland om de volgende dag bij de examenuitreiking te zijn van onder andere de oude teamleden!

 

De dag was inmiddels weer voorbijgevlogen. Het was al te laat om nog te rijden dus werd de paddock opgeruimd. Een paar mensen gingen even in het winkelcentrum wat boodschappen doen voor bij de rijst en de anderen gingen naar de camping. Deze avond was iedereen gelukkig een stuk vroeger thuis dan de vorige. Toen er gekookt kon worden op de camping bleek dat de rijst kwijt was. Peter is meteen op zoektocht naar rijst gegaan. Het was gevonden en het eten was heerlijk. Na het eten gingen de meesten keihard douchen. We sloten gezamenlijk de dag af met liedjes zingen en gitaarspelen. Nog even socializen met andere teams en daarna gingen we weer met de kippen op stok.

 

Hieronder nog wat sfeerimpressies van vandaag:

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0