VERSLAG SHELL ECO-MARATHON 2019 DAG 3

Vandaag was een drukke, maar vooral stressvolle, dag. Het team was constant in de weer om te zorgen dat onze auto helemaal gereed zou zijn voor de technical inspection. Dit is een test die bestaat uit meerdere onderdelen, die van belang zijn om te halen om te mogen rijden. Halen we deze niet, dan is de week voor ons over. We liepen plots tegen allemaal problemen aan. Bijvoorbeeld ontwerpfouten van de voorwielophanging, die wij eerder nog niet voorzien hadden.

 

Positief was echter de aankomst van ons eerste bezoek. Er zijn ouders een kijkje komen nemen in de paddock. Vervolgens verplaatsten het grootste gedeelte van ons team naar het minder chaotische grasveld wat grenst aan de track. Daar hebben we zelfs hulp gekregen van onze bezoekers; de magneten rondom onze deur moesten opnieuw geplaatst worden.

 

Tijdens de test was het van belang dat alles zo soepel mogelijk zou lopen om de indruk te wekken dat ze vertrouwen kunnen hebben in onze auto. Zo werd er in de brandende hitte terug gerend naar de paddock om wat duct tape te bemachtigen, zodat zelfs bij de test de laatste dingen geregeld konden worden. Het was dan ook tot onze teleurstelling toen een inspecteur vroeg of dit ons eerste jaar was. ‘Nee, het is ons negende jaar’ moesten wij enigszins beschaamd antwoorden. Uiteindelijk lag het doorslaggevende probleem bij de remmen; de remmen waren niet sterk genoeg waardoor het niet mogelijk was de complete test vandaag te halen. Ondanks de vele hulp die van teams hebben ontvangen. Gelukkig konden we de teams bedanken met lolly’s, die we nog in de paddock hadden liggen voor de uitdeelactie.

 

Het was één voor zes toen we van de inspecteurs niet het laatste onderdeel van de test (remmen checken) mochten afronden. De testruimte sluit om zes uur. Volgens het reglement was vandaag de laatste dag waar het mogelijk was de test te halen. Gelukkig mochten we morgenochtend terugkomen om acht uur om toch de remmen te laten checken.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0