PITCH THE FUTURE

Begin dit jaar zijn we bezig geweest met een geheel nieuwe virtuele wedstrijd van Shell: Pitch the Future! Hierbij werden Shell Eco-marathonteams van over de hele wereld uitgedaagd om echte energie-uitdagingen aan te gaan. 

 

Van de vier Challenges die Shell had aangeboden, hadden wij als team de Challenge gekozen een inclusief systeem prototype te ontwerpen om de CO2-uitstoot van voertuigen te volgen en virtueel te delen, terwijl ze ook suggesties kunnen doen voor het verminderen van de uitstoot. Onderaan vindt u ook een link naar de site van Shell waar ook de drie andere Challenges staan en een filmpje met uitleg over wat Pitch the Future nou precies is!

 

Ons idee kort uitgelegd: We gebruiken de brandstofmeter in de brandstoftank om de hoeveelheid brandstof te meten die tijdens het rijden gedurende een bepaalde periode is gebruikt. Via een Bluetooth-module wordt deze informatie van de brandstofmeter naar je telefoon gestuurd. Op de telefoon zit een app die deze informatie verwerkt en de uitstoot berekent. Om de uitstoot te kunnen vergelijken met andere gebruikers, wordt de emissie anoniem naar een externe server gestuurd die deze waarden vergelijkt met andere gebruikers. Na elke rit krijg je van de app feedback over hoe milieuvriendelijk je rijdt. Met kleurcodes wordt duidelijk gemaakt of de waarden van de rit hoger, lager of hetzelfde zijn vergeleken met andere gegevens van mensen met hetzelfde type auto. Ook wanneer de rijstijl niet milieuvriendelijk is, worden er tips gegeven over hoe de rijstijl zou kunnen worden aangepast om de CO2-uitstoot te verminderen.

 

https://www.makethefuture.shell/en-gb/shell-eco-marathon/2021-programme/virtual-programme-2021/pitch-the-future/challenges

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0