DE AUTO

35

2781

0,24


KILOGRAM

KM/L BENZINE

M² FRONTAAL OPPERVLAK


HET FRAME

Het gewicht, een uitdaging die nooit ophoudt. Alle onderdelen in de auto worden zo licht mogelijk ontworpen; elke gram telt! We zijn constant bezig met het reduceren van overtollig gewicht om de auto beetje bij beetje lichter te maken. Zo maken we bijvoorbeeld sommige onderdelen opnieuw, maar dan van een lichter materiaal.

Het frame van onze auto is gemaakt van het aluminium Alloy 6083 in samenwerking met het bedrijf Bezo. We hebben deze soort aluminium gekozen omdat het heel sterk en heel licht is, ook moest het goed lasbaar zijn.


DE KAP

Een van de grootste remmende factoren van een rijdend voertuig is de luchtweerstand. Daarom hebben wij een kap ontworpen en gemaakt die deze zo goed mogelijk beperkt. Naast de aerodynamica is het frontaal oppervlak ook erg belangrijk. Deze hebben wij dus zo klein mogelijk gehouden.

Onze kap is gemaakt van carbon fiber. Dit is een materiaal dat bestaat uit erg dunne vezels van koolstof. Het heeft een laag gewicht, grote sterkte en grote stijfheid. Daarnaast heeft het de eigenschap dat het niet oxideert onder invloed van water en zuurstof.


HET ELEKTRISCH CIRCUIT

Zonder het elektrisch circuit is er geen draaiende motor en dus ook geen auto. Het elektrisch circuit is daarom erg belangrijk voor onze auto. 

Om de motor zo efficiënt mogelijk te laten werken is het erg belangrijk dat de hardware en software optimaal samenwerken. Met het bedrijf Petronics hebben we een PCB-plaatje (printed circuit board) ontworpen dat erg licht is en tot weinig energieverlies leidt. Vervolgens hebben we alle onderdelen op het plaatje gesoldeerd en de software geprogrammeerd. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de driver op het schermpje van het stuur bepaalde statistieken kan zien, zoals de snelheid en het verbruik.