Nieuws

Op deze pagina houden wij jou op de hoogte van alle vorderingen. Binnenkort staat deze vol met foto's, verhalen en filmpjes. No worries, dat zal erg binnenkort zijn, want we werken er erg hard aan!

 

 04/10/17

Vandaag was voor het 'oude team' een erg speciale dag! Wij reisden namelijk helemaal naar Den Haag, Malieveld,  af om voor het eerst in de TeamSGH geschiedenis een Sciencemakers award in ontvangst te nemen. Initiatiefnemers Rijksoverheid en Techniekpact zetten met deze organisatie de successen van de talenten op het gebied van wetenschap, technologie en makeronderwijs in het zonnetje.

Alle winnaars werden gerangschikt in vier categorieën en per categorie werden alle individuen en teams het podium opgeroepen door de enige echte Dennis Weening en Buddy Vedder. Zij interviewden een aantal personen, waaronder toevallig ook ons nieuwe teamleider Isa! Bij de wat lastigere vragen vulde Max haar aan.

Het award, dat we ontvingen voordat we het podium betraden, was niet zo maar een award: het is namelijk een tegel gemaakt van plastic afval met daarin alle groepen gelaserd en niet te vergeten het logo van de Sciencemakers. De oprichter van het bedrijf dat de tegels produceert, Better Future Factory, hield nog een interessante speech over duurzaamheid en het hergebruiken van plastic, waar hij en zijn bedrijven in hoge mate mee bezig zijn in Afrikaanse periferie landen.

Door Shell en de andere sponsoren was de uitreiking goed verzorgd. We kwamen in ieder geval niet om van de honger en dorst, want voorafgaand en achteraf was er veel gratis eten zoals: Ben & Jerry’s (hoewel het daar wel erg koud voor was), warme hotdogs, sapjes en muffins. Ook kwamen we niet om van de kou door de uitgedeelde fleecedekens. En we vermaakten ons met de proefjes vergelijkbaar met die van Nemo en het reuzenrad.

Aangezien de zesdeklassers volgende week toetsweek hebben en de vijfdeklassers deze avond nog een informatieavond, bleven we niet meer zo lang op het terrein hangen.  

  

30/09/17

Met een goede start zijn werken we nu hard aan de nieuwsbrief voor de Vrienden van TeamSGH, die dit weekend verstuurd wordt. Verder zoeken we natuurlijk nog meer sponsors en mogen de tweede-jaars zelfs een award in ontvangst nemen, vanwege de goede prestaties van vorig jaar! Daar laten we snel meer over horen. Ondertussen hebben we ook al ons eerste teamuitje gehad, na die leuke avond belooft het een goed jaar te worden.

Er zullen snel meer foto's en filmpjes volgen, stay tuned :)