Shell Eco Marathon

De race is nu bezig! Lees onze dagelijkse verslagen als je wilt weten wat we in Londen allemaal uitspoken. 

De Shell Eco-Marathon is een race georganiseerd door Shell, waarbij alles draait om duurzaamheid. In tegenstelling tot vele andere races moet je hier niet de snelste maar de zuinigste auto hebben. Er zijn elk jaar drie verschillende Shell Eco-Marathons; namelijk die in Europa, Amerika en Azië. Aan de race in Europa doen elk jaar ruim 170 teams uit heel Europa mee, dit zijn voor een heel groot deel hogescholen en universiteiten.

 

Op de Shell Eco-Marathon zelf zijn er ook allemaal verschillende onderdelen, waaraan men kan meedoen. Eerst kijk je als team of je een Prototype auto gaat maken of een Urban Concept. Als je een Prototype maakt ben je geheel vrij in vorm en hoef je ook maar 3 wielen te hebben. Een Urban Concept is daarentegen bedoeld zodat er minimaal 4 mensen in kunnen zitten, ook moet deze auto dan 4 wielen hebben.

 

Binnen die twee categorieën heb je weer verschillende onderdelen; namelijk Battery Electric, Hydrogen, Diesel, Benzine of Aardgas.

Wij maken dit jaar weer een auto in de categorie Prototype en zitten bij het onderdeel Battery Electric.

 

Op de Shell Eco-Marathon moet je voordat je mag racen eerst de Technical Inspections doorlopen. Dit zijn behoorlijk wat tests om te kijken of je auto wel aan de voorwaarden voldoet. Zo heb je bijvoorbeeld de remtest, een test voor het zicht en nog veel tests voor het technische gedeelte van de auto.

Nadat je deze Technical Inspections hebt doorlopen en alles hebt gehaald, mag je de baan op. De zogenaamde 'track'.  Je hebt in totaal 4 pogingen om een zo goed mogelijke score neer te zetten. Om een score neer te zetten moest je afgelopen jaar in 39 minuten 10 rondjes van een parcours rijden. Als dit gelukt is kan er worden berekend hoeveel je hebt verbruikt en weet je dus je score.

 

Dit jaar is de Shell Eco-Marathon weer in Londen, net zoals vorig jaar, en we hebben er allemaal weer enorm veel zin om dit jaar opnieuw een enorm goede score neer te zetten. Van 5 tot en met 8 juli 2018 zullen wij weer in Londen te vinden zijn. We gaan ons best doen om de wereld weer iets zuiniger te maken! 

 

 

Voor meer informatie over de Shell Eco-Marathon, kijk op de site.

Social media

Snapchat: teamsgh

Instagram: teamsgh

Facebook

Twitter

Adres:

Prinsenhof 3 

2011 TR  Haarlem

 

Sponsors