wat doen we?

Wij zijn een team bestaande uit zestien leerlingen uit de vierde en vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium Haarlem en samen bouwen we een auto die zo zuinig mogelijk moet zijn. Met onze auto nemen wij deel aan de Shell Eco-Marathon. Deze race wordt jaarlijks georganiseerd door Shell en het draait niet om welke auto het snelst is maar gaat het om duurzaamheid en zuinigheid. Onze tegenstanders zijn teams van universiteiten en hogescholen uit heel Europa. Wij zijn een van de weinige middelbare scholen die meedoen en het is door ons kleine budget en ons gebrek aan alle kennis dus moeilijk om het op te nemen tegen deze teams. Desondanks zetten we toch elke keer weer prachtige resultaten neer. Afgelopen jaar hebben we omgerekend op een liter benzine wel meer dan 2300 kilometer gereden. Wij hopen natuurlijk dat we dit jaar onze score gaan verbeteren. De race zal dit jaar waarschijnlijk weer in Londen plaatsvinden .

het team

Het team van 2018/2019
Het team van 2018/2019

De teamfoto's staan eindelijk op de site en nu kan je alle leden bewonderen. Dit is het team van 2018/2019 waarmee we dit jaar weer gaan proberen onze score te verbeteren. Ons team bestaat uit drie delen: techniek,  elektro, design en economie. Hieronder kan je zien wie in welk deel zit en welke taken daarbij horen.

Techniek

Techniek heeft de taak gekregen ervoor te zorgen dat de auto rijdt. Wij verzorgen dus de hele binnenkant van de auto; van een stevig frame tot het elektrisch circuit. wij gaan dus de confrontatie aan met o.a. de wrijving, weerstand en de stevigheid van de auto. Binnen techniek zitten de drie mannen van elektro.

Design

Design is vooral bezig met het maken van de kap. Ook met andere dingen, zoals het stuurtje en de spiegels houden wij ons bezig. Voor de kap van vorig jaar hebben we eerst twee mallen gemaakt en daarin de kap zelf. Hiervoor gebruikten we glasvezel met epoxy. Komend jaar gaan we een kap maken die aërodynamische en gladder is. Je zal ons vaak in het weekend in het hok vinden, als we weer aan het glasvezels zijn.


Economie

Dit deel van het team bestaat dit jaar uit vijf leerlingen. We regelen de economische zaken, onderhouden de site en de sociale media, schrijven de nieuwsbrieven en zorgen voor teamuitjes. Wij houden ons voornamelijk bezig met sponsors regelen, want zonder geld kan de auto niet gebouwd worden. Bent u benieuwd naar onze verschillende sponsormogelijkheden, neem dan contact met ons op. 

Elektro

Dit zijn de mannen van elektro. Elektro is het deel van het team dat ervoor zorgt dat de auto daadwerkelijk rijdt! We zorgen ervoor dat de motor wordt aangedreven en we proberen de auto niet in de fik te zetten. Met z'n drieën gaan we dit jaar een schermpje maken waar onze driver gegevens van kan halen, zodat we zo zuinig mogelijk rijden. Wij werken veel samen met techniek om de auto zo duurzaam mogelijk te maken. 


Social media

Snapchat: teamsgh

Instagram: teamsgh

Facebook

Twitter

Adres:

Prinsenhof 3 

2011 TR  Haarlem

 

Sponsors